Bronzer & Highlighter Battle- The Balm VS NYX

16:46:00


Danas sam se odlučila na nešto drugačije - sukobiti svoje gotovo najdraže proizvode. S jedne strane, highlighter i bronzer uzeti iz NYX Highlight & Contour Pro palete, dok s druge strane poznati dvojac iz The Balm obitelji- Mary Lou Manizer te Bahama Mama bronzer.

Prije nego li krenem  u opširnije pisanje, želim naglasiti kako neću uspoređivati cijelu NYX Highlight & Contour Pro paletu s The Balmovim proizvodima, već samo dvije najsličnije nijanse- bronzer u nijansi Toffee/Caramel te highlighter u nijansi Ice Queen. A sada, let the games begin!

-dizajn i količina proizvoda

NYX Highlight & Contour Pro Palette - Toffee/Caramel i Ice Queen
Kada govorim o dizajnu i samom pakiranju proizvoda, NYX Highlight & Contour Pro paleti bez puno razmišljanja mogu dati sve pohvale. Bronzer i highlighter se nalaze u crnoj paleti s prozirnim poklopcem i to sve u kompletu paleti daje onaj ''Pro'' izgled kao što je navedeno u samom nazivu proizvoda. Plastično pakiranje palete je izrazito čvrsto i kvalitetno te se paleta bez problema može ubaciti u putni neseser bez straha od lomova ili mrvljenja proizvoda. U NYX Highlighter & Contour Pro paleti dobit ćete 2,7 g bronzera u Toffee nijansi te jednako toliko highlightera u nijansi Ice Queen.
              
THE BALM - Bahama Mama bronzer i Mary Lou Manizer:
Prepoznatljivi vintage dizajn, nešto je što mi se posebno sviđa kod svih The Balm proizvoda pa tako i kod Bahama Mama bronzera i Mary Lou Manizera. S druge strane, ono što mi se ne sviđa jest ambalaža, barem u slučaju bronzera. Naime, Bahama Mama bronzer dolazi u kartonskom pakiranju koje se zatvara na magnet pa upravo iz tog razloga nisam sigurna koliko bih se usudila staviti proizvod u torbicu bez straha da neće doći do oštećenja bronzera. S druge strane, Mary Lou Manizer dolazi u čvrstom plastičnom pakiranju i gotovo je nemoguće nenamjerno oštetiti sam proizvod. Što se tiče količine, Bahama Mama bronzer dolazi u pakiranju od 7,08g, dok se kod Mary Lou manizera radi o 8,5 g i uz svakodnevno korištenje, oba ćete proizvoda imati poprilično dugo.

          

-tekstura proizvoda i komedogenost

Što se tiče sastava i komedogenosti, prilikom istraživanja internetom, pronašla sam informaciju kako proizvodi (NYX i The Balm) nisu komedogeni, a niti ja sama nisam primjetila pogoršanja na svome licu prilikom korištenja ovih proizvoda. Ipak, ono što mi se ne sviđa vezano uz NYX-ov bronzer u nijansi Toffee, sitne su sjajne čestice u bronzeru i definitivno bi mi bila draža potpuno mat opcija bronzera. Vezano uz sjajne čestice, kada pogledam The Balm Bahama Mama bronzer, definitivno mogu vidjeti sitne sjajne šljokice, ali je bronzer u potpunosti mat kada se nanese na lice. Što se tiče highlightera, oba su vrlo puderaste teksture i vrlo lako se nanose na lice, uz primjedbu da se NYX-ov Ice Queen puno jače trusi u odnosu na Mary Lou Manizer.

-intenzitet, postojanost  i urednost

NYX Highlight & Contour Pro Palette - Toffee/Caramel & Ice Queen
Intenzitet nijansi oba proizvoda je jako dobar, čak za nijansu bolji u odnosu na The Balmove konkurente i za uobičajeni, svakodnevni look nije potrebna pretjerana količina proizvoda.  Bronzer je neutralnog podtona, ali bi mogao biti previše taman za svijetle cure, dok je s highlighterom stvar obrnuta; bolje će odgovrati svijetlim curama i odličan je za stvaranje wet looka na obrazima. Oba proizvoda imaju dobru postojanost i ostaju na licu i do nekoliko sati. Ono što najviše zamjeram NYX-ovom dvojcu je urednost, tj. neurednost. Često mi se događa da prilikom nanošenja bronzera ostanu mrlje koje je jako teško izblendati te postići uredan i prirodan izgled na licu, a tu je i trušenje highlightera koje sam spomenula pod odjeljkom o teksturi proizvoda.


THE BALM - Bahama Mama bronzer i Mary Lou Manizer:
Čista petica za sva tri kriterija. Oba proizvoda su poprilično pigmentirana i ako ćete ići nadograđivati bronzer (iako za svakodnevni look to stvarno nije potrebno), predlažem da to opreznije radite, ukoliko ne želite izgledati neprirodno. Oba se proizvoda jako lako i precizno nanose i s Bahama Mama bronzerom nikada nisam imala slučaj neurednih mrlja koje je nemoguće pristojno izblendati. Bahama mama bronzer nisam imala priliku koristiti na masnu kožu lica, ali na ovom trenutnom, normalnom stanju bronzer bez pomicanja ostaje na licu i više sati. Dodatni plus na stranu The Balm ekipe ide i zbog prirodnije nijanse Mary Lou manizera i jer se u svakodnevne varijante uklapa savršeno, baš kao i u one nešto svečanije.
Za kraj želim reći da su obje strane predstavile stvarno izvrsne proizvode, ali su ipak sitnice presudile. Šljokičast odsjaj bronzera, trušenje highlightera po licu i paleti te slučajevi ''nerazmazivih mrlja'', u ovoj su borbi na tron ipak doveli The Balm dvojac. Definitivno i NYX ima nekoliko prednosti u odnosu na suprotnu stranu, ali kada u obzir uzmem nedostatke nekako se sve ipak prevagne na stranu Bahama Mama bronzera i Mary Lou Manizera.Koristite li vi koji od ovih proizvoda i koji bi od njih odnijeli pobjedu kada bi vi sudile?




You Might Also Like

9 komentari

  1. Posjedujem Mary Lou i koristim ju svakodnevno., najdraži mi je highlighter. Ali slažem se s tobom, koliko god je pakiranje divno ja ga se ne usudim nositi uokolo u torbici niti na putovanja, djeluje mi krhko i uvijek oprezno otvaram i zatvaram kutijicu da ne oštetim proizvod. Bahamu mamu planiram nabaviti. Nyx proizvode nisam koristila. Zadovoljna sam sa Beauty UK bronzerima, mat verziju koristim za konturiranje a sjajnu baked verziju nekad i kao rumenilo. U svakom slučaju cjenovno su jako pristupačni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od Beauty UK-a, koristila sam samo sjenila i bila sam prilicno zadovoljna, s ostatkom proizvoda se nisam susretala, a svakako se slazem kako su i cjenovno pristupačni.

      Izbriši
  2. The balm puder za konturiranje mi se cini vise hladnijeg tona sto je odlicna karakteristika za konturiranje. Palac gore za to. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ambalazi definitivno, ali kada ga nanesem na lice ipak imam osjecaj kako prevagne prema neutralnijem, ali definitino je odličan za konturiranje! :)

      Izbriši
  3. Meni Bahama nestane s lica nakon 8-9 sati a imam mješovitu kožu s normalnim obrazima...Nyx nisam probala...
    Ja koristim Hoola bronzer i on mi je fantastičan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam do sada koristila Hoola bronzer, s tim da mi je već duže vrijeme na wish listi i planiram ga svakako isprobati! Imaš li možda kakvu dobru recenziju Hoola bronzera za preporučiti? :)

      Izbriši
  4. Obožavam Mary Lou a planiram nabaviti i Bahama mamu, mnogo bolje izgleda od Nyx pudera za konturiranje. A i sama Nyx paleta je preskupa na našem području, lično ne bih nikad investirala u nju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što se tiče Bahama Mama bronzera, imaš sve moje preporuke, odličan je! :)

      Izbriši
  5. želja mi je kupiti Mary Lou Manizer. jako mi se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts