Roaccutane #afterparty

14:55:00


Pozdrav nakon duugog  izbivanja s bloga. Napokon mogu reći kako sam skupila finalne utiske, volju i inspiraciju za ponovno pisanje. Roaccutane ne pijem već gotovo devet mjeseci i mogu sa sigurnošću reći kako sam konačno došla do svog cilja iz prvog Roaccutane posta- čistog lica!  S obzirom da sam dobila nekoliko pitanja od vas o trenutnom stanju lica te o samom kraju terapije, vrijeme je da se bacim na posao.

ZAVRŠECI TERAPIJE

Pred sam kraj terapije Roaccutaneom, ne mogu reći da se događalo išta spektakularnije u odnosu na mjesec, dva prije samoga kraja. Iskreno, pomalo sam se bojala da li je tu kraj i da li je to to što se tiče rezultata jer budimo iskreni to nije bilo ono čemu sam se nadala kada sam zamišljala posljednji mjesec terapije. Ipak, nisam posustajala i nastavila sam onako kako bi doktor rekao, a to je bilo sunčanje (barem 10 minuta dnevno) plus dolazak na krioterapiju svaka dva tjedna. Za one koji ne znaju, ta je krioterapija zapravo blagi piling lica kojim se nastoji izravnati „reljef“ koji su za sobom ostavile akne, a za razliku od kemijskog pilinga, koji je slijedeći korak (ako krioterapija ne pomogne), krioterapija nosi manju mogućnost za kontraindikacije plus što je za pacijente moga dermatologa besplatna nakon terapije Roaccutaneom. Na samome kraju terapije, otprilike dva tjedna prije završetka terapije, ponovno mi je smanjena doza i to na jednu tabletu svaki drugi dan. Ono što bih još htjela nadodati vezano uz kraj terapije jest i postupno aktivniji rad lojnica kako je lijek prestajao djelovati. Prvo kosa krene s učestalijim mašćenjem, a onda je u konačnici moguće i proizvode za njegu usana svesti na nikakve ili barem minimalne količine u odnosu na razdoblje trajanja terapije.


TRENUTNO STANJE

Sada, kada je cijela terapija gotova i kada se lice oporavilo od fleka, ranica i crvenila mogu najiskrenije reći kako sam nakon nekoliko godina konačno u potpunosti zadovoljna svojim licem, točnije svojom kožom lica. Naime, od kako sam završila s posljednjom tabletom pa sve do danas mogu primijetiti samo poboljšanja! S vremena na vrijeme ipak na licu imam pokoji miteser ili sitni prištić, ali to je definitivno druga priča u odnosu na početak. Također, nikakvu upalu na svojemu licu nisam vidjela od samog kraja terapije! Poboljšanje je vidljivo definitivno i po pitanju ožiljaka koji su sve plići kako vrijeme odmiče. Poneka flekica je još lagano vidljiva na licu, ali to je definitivno zanemarivo. Koža lica se i dalje zna zamastiti, ali puno manje i na puno manjem dijelu lica (sada je to ograničeno na T-zonu) u odnosu na stanje od prije terapije tako da i po tom pitanju mogu nadodati jedan plus svome ishodu terapije.

TRENUTNA TERAPIJA

Kratko vrijeme nakon završetka terapije koristila sam Effaclar proizvode koje sam spomenula u postu u kojem sam pisala o Roaccutane preparativi, ali kako mi je lice iz suhog prelazilo u masno tako je došlo i do promjene proizvoda za svakodnevnu njegu lica. Effaclar proizvode zamijenili su proizvodi iz Uriage Hyseac linije, uz napomenu kako se Effaclar gelom i dalje poslužim za skidanje šminke. Također, svaka dva mjeseca odlazim kod dermatologa na čišćenje lica kojim održavam stanje pod kontrolom, a svaka dva tjedna odlazim na već spomenutu krioterapiju kojom se tretiraju ožiljci.


To bi bilo to za ovaj post. Nadam se da sam pisala barem o većini stvari koje bi vas mogle zanimati vezano uz završetak terapije i razdoblje nakon. Ako imate kakvih pitanja slobodno pišite ispod u komentare!

You Might Also Like

9 komentari

  1. Roaccutan tablete su čisto zlo... meni uništile jetra i oslabile imunitet, a nisam ih pila ni mjesec dana... tako da, izbjegavat ih!!! Najgore od najgoreg!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaki lijek, ukoliko se ne uzmu mjere opreza u obzir može biti "čisto zlo", ali kao što sam pisala u svojim prvim postovima kod mene slučaj nije bio takav i meni je lijek definitivno pomogao. Što se tvoga lica tiče, nadam se da si u međuvremenu pronašla nešto što ti je pomoglo. Lijep pozdrav! :))

      Izbriši
  2. Wow, razlika se primjeti!
    Drago mi je zbog tebe!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro vece,ja sam vec tri mjeseca na terapiji osim suvoce usana Nemam neke nus pojave.Ali nema ni poboljsanja.imam velike upaljenje akne koje su bolne na dodir .inace pijem 60mg 40 ujutru 20 Uvece

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav! Samo strpljivo, a sada se nadam da je nastupilo poboljšanje :)

      Izbriši
  4. Draga Zrnika, baš mi je drago što ti se lice očistilo! Izgleda odlično! :)
    Voljela bih te nešto opšrnije pitati u vezi posljedne dvije terapije, i sama se borim s aknama, pa ako bi htjela ostaviti svoju mail adresu,bila bih ti zahvalna! :)

    Pozdrav, Ines

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Slobodno pitaj što god te zanima. Adresa je beautybyz005@gmail.com. Pozdrav! :)

      Izbriši
  5. Super ti je blog, hvala ti što si podijelila svoje iskustvo! :)
    Počela sam s Roaccutanom prije mjesec dana i tvoji rezultati su vrlo ohrabrujući! I moram priznati da nisam nigdje naišla na ovako lijepi dnevnik uzimanja i praćenja terapije. Vrlo korisno! Samo naprijed :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na pohvalama, a posebno mi je drago da ti blog služi! Nadam se da će ti terapija pomoći i da nećeš imati nuspojava. Pozdrav! :))

      Izbriši

Popular Posts