Prvi dojmovi: MAC Studio Fix Fluid tekući puder

17:56:00



Nakon gotovo 2 godine odlučila sam se na novi puder, a odabir je pao na MAC Studio Fix Fluid tekući puder. Prema opisu na službenoj stranici, MAC Studio Fix Fluid tekući puder sadrži formulu koja je zaslužna za kontroliranje prekomjernog sjaja i postizanje mat efekta do 24h uz SPF 15. Nakon tjedan dana korištenja testera i praćenja ponašanja lica odlučila sam se na kupnju. Da li je vrijedilo? Saznajte u nastavku.



Jednostavno,ali opet moderno su zapakirani u prozirnoj staklenoj bočici od 30 ml sa crnim čepom. Rok trajanja je 24 mjeseca. Potencijalni nedostatak: u pakiranje nije uključena pumpica, nego se ona posebno kupuje tako da ćete ukoliko se odlučite i za pumpicu koja definitivno olakšava doziranje morati izdvojiti dodatnih 8€.

cijena

30€ (puder kupljen izvan Hrvatske).

struktura

MAC Studio Fix Fluid, srednje je gust, u usporedbi s Vichy Dermablend puderom kojeg sam koristila prije je puno rjeđi. Lako se nanosi i razmazuje na lice, a od metoda nanošenja su uspješno prošli prsti i stippling brush. Ono što me razveselilo na prvu je to da definitivno nema nikakve masnoće niti po rukama, a niti po licu. Puder se sporo troši pa mi je tako tester od svega nekoliko mililitara potrajao gotovo pola mjeseca uz skoro svakodnevnu upotrebu.

prekrivanje

MAC Studio Fix Fluid prekriva više manje sve blaže i srednje blage „nedostatke“. U mome slučaju to su fleke zaostale od akni koje su se javile ljetos i tamni podočnjaci. Ukoliko Vam nije bitan highlight efekt ispod očiju, MAC Studio Fix Fluid bit će dovoljan sam za sebe  jer će prekriti više manje sve. Odlična stvar je i velik broj nijansi gdje će vam u konačnici biti pronađena vaša savršena nijansa, tj. ona kod koje nema razlike vrat-lice što na kraju doprinosi prirodnom izgledu na licu. Meni se savršenom pokazala NC20.



Lice prije i poslije MAC Studio Fix Fluid tekućeg pudera.

postojanost

Drugi ogroman plus uz prekrivanje, svakako su trajnost i mat efekt i nakon više sati nošenja. Prijašnji puder, koliko god ga voljela ipak nebi uspjevao izdržati mašćenje T-zone te bi ipak s vremenom izdao poslušnost. MAC Studio Fix Fluid definitivno izdržava duže bez sjaja, a ako se sjaj i pojavi to se događalo nakon 8h pod puderom i to minimalno, samo na nosu.


zaključak

Odlična postojanost, jako dobro prekrivanje i mogućnost pronalaska savršene nijanse ono su što bih navela kao najveće prednosti MAC Studio Fix Fluid tekućeg pudera. Nasuprot tome, višlja cijena u odnosu na drogerijske pudere i pumpica koju je potrebno dodatno kupiti negativne su strane. Svatko mora odvagati za sebe između ovoga, ali ja smatram kako mi prednost definitivno dobivaju pozitivne stvari kod ovog pudera i mislim da imam novi puder na duže staze.

Eksperimentirate li vi često s puderima ili ste vjerne jednome na duže vrijeme? Imate li iskustva s MAC proizvodima? Ako da, s kojima i kakva su vam iskustva?

You Might Also Like

4 komentari

  1. Odgovori
    1. Slazem se, stvarno jedna od boljih investicija u zadnje vrijeme. :)

      Izbriši
  2. Za nekoga tko je pio Roaccutane i ima problematicnu kozu, ne znam koliko ti je pametno koristiti tako tezak puder pun silikona :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej! Sorry što tek sad odgovaram, promaknuo mi je komentar. Na svu sreću, stanje je i dalje pod punom kontrolom tako da vjerujem (i nadam se) da do problema ne bi trebalo ni doći. Tebi u svakom slučaju hvala na brizi! :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts