REVIEW: Real Techniques Miracle Complexion Sponge

18:39:00


Do sada  sam u nekoliko navrata eksperimentirala s raznoraznim kopijama Beautyblendera i nikada nisam bila oduševljena njima te bi ih koristila svega nekoliko puta prije nego li bih odlučila kako to definitivno nije za mene i proslijedila spužvicu dalje. Ipak, kako nisam mogla odoljeti kupnji Real Techniques Miracle Complexion  spužvice, koja me još od prije privlačila, a koju je odnedavno, osim putem interneta, moguće kupiti i u određenim drogerijama u Osijeku, tako sam dobila potpuno novi pogled na spužvice za nanošenje šminke!


Krenimo prvo od samoga izgleda Real Techniques Miracle Complexion spužvice, koji se već na prvi pogled razlikuje od ostalih beuty blendera. Naime, osim okruglog i šiljastog dijela koji su karakteristični za svaki beauty blender i daju mu onaj karakterističan oblik suze, Real Techniques Miracle Complexion spužvica ima i ravni dio koji je idealan za dijelove ispod očiju te oko nosa.

KAKO JA KORISTIM SPUŽVICU

Prije početka nanošenja pudera, Real Techniques Miracle Complexion  spužvicu prvo dobro smočim pod vodom pri čemu ona kao i ostali beauty blenderi poveća svoj volumen. Ono što sam primijetila jest to da Real Techniques Miracle Complexion  spužvica naraste i postane mekša puno više u odnosu na druge beauty blender primjere koje sam koristila što je po meni prednost jer mi je puno lakše blendati puder ako spužvica nije tvrda, a ova to definitivno nije. Nakon što je spužvica smočena, potrudim se što bolje ju iscijediti i to prvo rukama, a onda i ručnikom, koji će jako dobro pokupiti preostali višak vode iz spužvice. Kao što sam u nekoliko navrata do sada pisala, trenutno koristim Vichy Dermablend [3DCorrection] puder, koji je poprilično guste teksture te ako se brzo ne razmaže kada dođe u kontakt s licem, velika je vjerojatnost da će ostaviti fleke po licu te da će cjelokupni dojam biti prilično neuredan. Upravo iz tog razloga, prilikom nanošenja pudera pomoću Real Techniques Miracle Complexion  spužvice, puder nanosim postupno, jedan po jedan dio lica kako bi sve na kraju izgledalo što urednije.


Sam proces nanošenja šminke spužvicom je takav da na većini lica  prvo puder „u grubo“ razmažem prstima te izblendam najvećim, zaobljenim dijelom spužvice, a kada je to gotovo, upotrijebim ravni dio kako bi sve „sjelo“ što bolje i na kraju izgledalo prirorodnije na licu. Ravni dio spužvice, idealan je za blendanje šminke oko nosa te ispod očiju jer će se taj dio savršeno prilagoditi tim dijelovima lica, dok je šiljasti dio idealan za nanošenje korektora u kutove očiju.

ČIŠĆENJE SPUŽVICE

Vezano uz sve beauty blendere pa tako i Real Techniques Miracle Complexion spužvicu, javlja se pitanje kako dobro očistiti proizvod kako bi s njega otišao sav upijeni puder, a i kako bi sama spužvica bila „sigurna“ za korištenje, posebno ako poput mene vodite borbu s problematičnom kožom lica. Samoj sebi, kao uvjet za korištenje Real Techniques Miracle Complexion spužvice, postavila sam to da ona nakon svake upotrebe mora biti očišćena te kako ne dolazi u obzir neopranu spužvicu koristiti više puta!


Moj postupak čišćenja je slijedeći: nakon što spužvicu dobro natopim u vodi, po površini spužvice nakapam CV 2- fazno sredstvo za uklanjanje vodootporne šminke (moguće ga je pronaći u Muller-u) i pričekam nekoliko trenutaka da se sredstvo upije u spužvicu, a onda, s obzirom da sredstvo ostavlja lagano mastan osjećaj, spužvicu operem još dodatno blagim sapunom kako bih bila što sigurnija kako na i u spužvici nema nikakve masnoće, a niti zaostalog pudera. Nakon toga, spužvicu ponovno dobro iscjedim rukama i ručnikom te na ubrusu ostavim na radijatoru kako bi što prije bila suha i spremna za novu upotrebu. Spužvica je napravljena od dosta „nježnog“ materijala te treba biti pažljiv i nikako ne „ribati“ spužvicu ničime, a potrebno je svakako pripaziti s noktima kako bi životni vijek Real Techniques Miracle Complexion spužvice bio dulji.


Svakako bih uvela i neko dodatno sredstvo za dodatnu „dezinfekciju“ spužvice, ali me strah eksperimentirati kako ne bih naletjela na nešto preagresivno za kožu. Ukoliko znate neki prikladan proizvod svakako mi pišite u komentar. Do slijedećeg posta pozdrav! :)

You Might Also Like

1 komentari

  1. imam tu spužvicu i odlična je,ali mi se jakoo brzo, rekla bih i prebrzo potrgala.. :(
    nakon svega par korištenja tj pranja..
    bojim se da sam bila pregruba prema njoj :/
    ja sam svoju kupila u kompletu s MF puderom za 75 kn..
    ali i dalje se držim Hello Beauty, Ebelin te Look by Bipa spužvica. Te tri su mi naj.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts