Moj raspored šminkanja: savjeti i trikovi

00:08:00

Možda se čini pomalo besmislenim pisati, ali i čitati o redoslijedu šminkanja jer je to nešto o čemu većina nas niti ne razmišlja i svatko je to navikao raditi na svoj način. U posljednje vrijeme, otkrila sam određeni redoslijed kojim mislim da ne samo da štedim vrijeme, nego i sam proizvod pa mislim da bi vam savjeti iz ovoga posta mogli višestruko koristiti.



1.
Zlatno pravilo pod broj jedan! Izrazito je bitno pripremiti kožu prije nanošenja bilo kakvog proizvoda. To ne mora biti nikakav high-end proizvod, niti proizvod do kojega je gotovo nemoguće doći na našem području. To treba biti bilo što, što će nahraniti kožu i pripremiti ju za proizvode koje ćemo nanositi. Također, neke beauty blogerice tvrde kako su primijetile smanjeno pojavljivanje akni nakon što su prije šminke nanijele kremu na lice. :)

2.Slijedeći korak koji moram priznati da ja preskačem isključivo zbog svoje problematične kože jest primer. Jednostavno ne znam kako bi mi koža reagirala na takav tip proizvoda u trenutnoj fazi, a i trudim se opteretiti lice sa što manje proizvoda tako da trenutno ne želim eksperimentirati na vlastitoj koži. Ipak, ne tako davno primer mi je bio dio svakodnevne make up rutine i moram priznati da nema toga pudera koji bi zagladio kožu i umanjio pore kao dobar primer.


3.Slijedeći korak nanošenje pudera? Ne! Mislim da je puno bolja ideja prvo nanijeti sve proizvode za oči (baza, sjenilo, tuš, olovka, maskara...) pa tek onda puder i korektor jer se na taj način, ukoliko dođe do trušenja sjenila ispod očiju, bez problema sanira problem bez kvarenja već obavljenog posla. Prije nanošenja pudera, na red mogu doći i obrve jer se onda naknadno mogu popraviti eventualne greške upravo puderom, a bez da se puder slaže sloj na sloj!


4.Kada je make up očiju gotov, na red dolaze puder i korektor. Nakon brojnih izmjena korektor-puder, odnosno puder-korektor, posljednjih godinu dana kod mene vlada druga opcija. Jednostavno imam osjećaj da na taj način mogu bolje prekriti nedostatke, a ujedno ispod očiju dobiti i blagi highlight efekt. Puder koji koristim već dulje vrijeme jest Vichy Dermablend [3D Correction], a klikom na link možete pročitati nešto više o njemu.

5.Kada je puder konačno nanesen na red dolaze bronzer i rumenilo, u mojem slučaju The Balm Bahama Mama bronzer te (najčešće) Make Up Factory rumenilo u nijansi 10. Ono što bih također spomenula ovdje jest to da kod svih proizvoda koje nanosite kistom obratite pozornost na higijenu kistova jer kistovi mogu biti idealno mjesto za bakterije koje mogu biti uzrok mnogim (ne tako ugodnim) stanjima.

6.Kada je šminkanje obraza (i ostatka lica) privedeno kraju, na red dolazi jedan od mojih make up favorita- Mary Lou Manizer. Ukoliko je highlighter nanesen nakon rumenila ili bronzera, definitivno ćete moći primijetiti kako je nijansa highlightera intenzivnija te kako nije potrebna dodatna nadogradnja, a zašto dodatno trošiti proizvod ukoliko to možemo zaobići?!

7.Kao šećer za kraj dolaze usne. Kada je cijeli make up gotov ostaje vam samo učiniti posljednji zamah kistom i našminkati usne. Savjet plus: ukoliko vam se dogodi da ružem pređete rub usana, lako i brzo to možete korigirati uz plosnati tanki kist i malo korektora!

8.Dodatni korak kojeg se ja držim samo u posebnijim prilikama jest fiksator koji će osigurati ostanak šminke na mjestu kroz neko dulje vrijeme. Ipak, za svaki dan izbjegavam ovaj korak  i nastojim koži dati što više slobode po pitanju šminke.


To bi bilo to od mene. Koji je vaš raspored šminkanja? Svakako ostavite svoj savjet u komentar!

You Might Also Like

4 komentari

  1. Prvo krećem s obrvama,pa oči(kompletno osim donjeg djela), pa stavljam primer, puder,korektor, puder za setiranje, bronzer highlighter pa zadnje rumenilo... Sve dobro izblendam da se ne vidi prijelazi...tek onda završavam oči do kraja...
    Prije ruža obavezno balzam, te iscrtavanje usana olovkom i onda tek ruž...
    Za kraj pošpricam min. vodicom ili ako je ljeto koristim fiksator...
    I to je to. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. I nemamo tako puno razlika, a ovo s donjim dijelom očiju naknadno ti je jako dobro! Obratit ću pažnju na to ubuduće :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To mi je bolje jer onda bez problema mogu nanjeti korektor skroz do oka..i onda kasnije sjenila...

      Izbriši
  3. budući da ne šminkam oči jer mi se ne da, a i nisam baš najvještija u tome.
    stavim korektore (podočnjaci, prištici/crvenilo), puder, pa ako je potrebno malo kamuflaže/korektora na podočnjake, npr Essence tekući korektor mi je super), zatim puder u kamenu, rumenilo.
    zatim sredim obrve , stavim maskaru.
    highlighter i onda ruž za usne ili sjajilo (balzam prije toga-čim nanesem puder ukamenu,staim balzam na usne)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts