The Christmas day makeup menu

15:35:00


Božić je uskoro tu. Jedan od najradosnijih blagdana koji nas sve okuplja na jedno mjesto i kroz kojeg svatko na taj dan, barem jednim dijelom osjeća ponovno, barem na trenutak, kao dijete.  U današnjem postu, pisat ću o proizvodima uz koje planiram provesti taj blagdanski ugođaj te koje ću koristiti za svoj Božićni makeup look, a koji bi i vas mogli inspirirati za vaš look.


LICE

Kao što već znate, ako ste čitale i moje prethodne postove, trenutno je moja koža normalna, na granici sa suhom, otkako sam na terapiji Roaccutaneom. Upravo iz tog razloga,  prije nanošenja pudera definitivno posežem prvo za Effaclar H hidratantnom kremom, o kojoj sam detaljnije ranije pisala. Kao puder trenutno koristim Vichy Dermablend [3D Correction] o kojem sam pisala u prethodnom postu, a koji trenutno savršeno odgovara mojem tipu kože, tako da je on u prvoj makeup postavi i na sam Božić. U mojoj makeup rutini, u službi korektora, već nekoliko mjeseci se nalazi „obični“ Vichy Dermablend koji je rjeđi u odnosu na 3D Correction opciju, a jako dobro dodatno prekriva nedostatke u vidu podočnjaka i fleka od akni s kojima se sam Vichy Dermablend [3D Correction] ne može nositi, a uz to da na licu ostavi i blagi highlight dojam, kojega u vrijeme blagdana nikada dosta!
Kada sam se već dotaknula highlight efekta, vrijeme je da se preselim na obraze. Kao i skoro svaki drugi dan, bronzer će biti Bahama Mama bronzer iz The Balm makeup ekipe, koji je neutralnog podtona, prirodan te izrazito uredan za nanošenje, dok će kao highlighter na mome licu zasjati  Mary Lou Manizer, koji je jako dobro pigmentiran, ali istovremeno i nenapadno izgleda na licu, uz dodatak da više vuće na zlatnu boju pa će biti idealna kombinacija makeup look-ovima toplijih tonova, koji su po meni, idealni za blagdansko vrijeme.


OČI

Cijeli eye makeup svakako započinjem bazom za sjenilo nakon koje će ići moj top favorit u zadnje vrijeme- NYX Jumbo Eye Pencil u nijansi Milk, koji svakom sjenilu doda nijansu do dvije više, a o njemu malo više možete pročitati ovdje. Zlatni i smećkasti tonovi, upravo su oni koji želim da dominiraju u mojem Božićnom makeup look-u. The Balm Nude Dude, paleta je koja će biti idealna upravo za taj zadatak, s obzirom da sadrži dosta sjenila upravo tih nijansi. The Balm Nude Dude paleta je i najpigmentiranija od svih koje imam te također mogu nadodati da su sve nijanse iskoristive, tj. svaka se nijansa uklapa u neki look, od onog svakodnevnog pa do ovakvih svečanijih . Kao pomoć će svakako priskočiti i pojedina sjenila iz NYX Beauty School Dropout palete te posebno zlatno NYX-ovo sjenilo u nijansi ES 148 Daisy, kao stvoreno za Božićni look. Božićni look je pomalo nezamisliv bez dodatne doze šljokica i to zlatnih, a za taj posao savršeno odgovara J.cat Beauty Mineral Base Loose Powder Sparkling/glitter Eye Shadow Pigment u nijansi SP 204: Gold Road, kojeg ću vama, koje se još niste susrele s njime, najjednostavnije i najbliže opisati u tri riječi: zlatni šljokičasti prah! Već dulje vrijeme kao tuš koristim vodootporni Essence liquid ink eyeliner koji je izrazito pigmentiran i postojan, a nikako se ne smije izuzeti niti cijena koja ne premašuje 25 kn! Šećer za kraj- maskara. Za Božićni sam makeup look odabrala Catrice Better Than False Lashes maskaru, kojom je s lakoćom moguće uspješno dobiti prividno dulje i gušće trepavice te za ovu maskaru mogu reći da bez problema može konkurirati maskarama „višeg ranga“.
P.S. Za posebno glam look, svakako može poslužiti i par umjetnih trepavica.


(lijevo: NYX, desno: The Balm Nude Dude)

USNE

Što je Božićni makeup look bez crvenog ruža? Za svoj Božićni makeup look, koristit ću MAC Ruby Woo ruž za usne, kojeg bi mogla opisati jednostavno kao oličenje Božićno- crvenoga ruža, a nešto malo više o ovome ružu sam pisala ovdje! Ukoliko želite tamniju varijantu na usnama, kao odličan izbor može poslužiti Catrice Ultimate Colour  u nijansi 340 Berry Bradshaw, a kao lip gloss varijanta, odličnan je izbor Manhattan Lip Lacquer  u nijansi 10 C Roaring Red, koji je izrazito pigmentiran, ali ima sklonost uvlačiti se u borice oko usana, s tim da se to se da lako sanira obrubljivanjem usana pomoću malo korektora.




Kako vam se sviđa moj Christmas day makeup menu te kako vaš izgleda? Imate li proizvode za preporučiti, a koji bi bili odlični za nadolazeće blagdane?


You Might Also Like

8 komentari

Popular Posts