Vichy Dermablend [3D Correction] - RECENZIJA

22:08:00


Vichy Dermablend 3D Correction, puder je koji koristim već preko tri mjeseca i upravo zato mislim da sam ga dovoljno isprobavala da bih vam mogla napisati nešto više o njemu. Za početak pročitajte što sam Vichy kaže o puderu.





„Visok stupanj prekrivanja i ujednačavanje  tena. Za masnu kožu sklonu aknama. Indikacije: nesavršenosti i uporni znaci masne kože sklone aknama.“

„ISTOG TRENUTKA: korigira boju i izjednačava ten kože.
IZ DANA U DAN: vidno umanjuje nepravilnosti.
VISOK STUPANJ PREKRIVANJA-UČINAK GOLE KOŽE-BEZ EFEKTA MASKE-PRIRODAN REZULTAT- SPF25-DUGOTRAJNO DJELOVANJE-UGODNA TEKSTURA“
BEZ PARABENA. NEKOMEDOGENO.

Vichy je vrlo samouvjereno predstavio ovaj puder, a uz ovo sve, obećao je i pomalo nevjerovatnih 16 sati trajanja na licu. Puder sam koristila prije početka svoje terapije Roaccutaneom tako da na puder imam dva različita utiska; s ekstremno masnom kožom prije Roaccutanea te više normalnom nego masnom kožom sada, dok je terapija u tijeku.
Vichy Dermablend [3D Correction] je korektivni puder, a u ljekarnama na našem području moguće ga je kupiti u 4 nijanse: 15- Opal, 25- Neutral, 35- Sand i 45- Gold. U ovoj recenziji pisat ću vam o nijansi 25-Neutral koju trenutno koristim.




PAKIRANJE I TEKSTURA

Puder dolazi u čvrstom plastičnom pakiranju s izduženim i tankim otvorom koji omogućuje precizno doziranje željene količine pudera. Dizajn pakiranja mi se posebno sviđa jer kombinacija mat crne i srebrne puderu daju poseban high-end touch.
Vichy Dermablend [3D Correction] je izrazito gust, za razliku od ''običnoga'' Vichy Dermablenda i potrebno ga je dosta brzo razmazati nakon nanošenja jer se u protivnom on osuši i onda ga je gotovo nemoguće pristojno razmazati. Posebno što se može spomenuti vezano uz sastav ovoga pudera su salicilna kiselina i eperulin koji su ključni sastojci za sve nas s više ili manje problematičnom kožom. Salicilna kiselina ima učinak na kvalitetu kože, dok je eperulin tu sa svojim umirujućim djelovanjem. Sada kada sam se već dotaknula salicilne kiseline, želim naglasiti da se upravo zbog nje puder nebi trebao nanositi na područje oko očiju jer inače postoji velika vjerojatnost od isušivanja toga osjetljivoga područja. Kao korektor za podočnjake, ali i ostale nepravilnosti toplo vam mogu preporučiti ''obični'' Vichy Dermablend koji ima iznenađujuće visoku moć prekrivanja, dok s druge strane ne isušuje osjetljivo područje oko očiju. Unatoč gustoći, puder je lagan na licu i ne ostavlja cakey face dojam.

SLUČAJ #1- STANJE MASNE KOŽE (prije Roaccutanea)

Kao što sam već i u prijašnjim postovima navela, moja koža je prije Roaccutanea bila izdrazito masna i nije bilo toga pudera i toga mat efekta koji bi doveo stanje u normalu na barem sat do dva. Na žalost, ne mogu reći niti da je Vichy Dermablend [3D Correction] napravio neko veliko čudo s mojom masnom kožom. Mogu definitivno reći da je stanje bilo nešto bolje u odnosu na ostale matirajuće pudere koje sam do tada koristila, ali onih ultra mat 16 sati bez sjaja ipak nije bilo. Sjaj bi se, u kućnim uvjetima pokazao za otprilike sat i pol vremena, ali ako bih se našla vani, posebno tada kada je još bilo ljeto, papiriće za skupljanje viška sjaja vadila bih u roku od 45 minuta pa do maksimalno sat vremena od trenutka šminkanja.

SLUČAJ #2- STANJE NORMALNE KOŽE (2.mjesec na Roaccutaneu)

Sada, kada su iza mene već dva mjeseca terapije Roaccutaneom, mogu reći da je i stanje, osim same moje kože i stanje  s Vichy Dermablendom [3D Correction] puno drugačije. Ponekad se dogodi da nisam kod kuće više od 10 sati i unatoč tome što su u zadnje vrijeme dosta visoke temperature i što zna doći do uvjeta koji bi mi u slučaju iznad doveli do intenzivnog sjaja kože, sada je stanje pod kontrolom. Kada se pogledam na kraju dana, definitivno mogu reći da sam trenutno zadovoljna puderom jer je na kraju dana nepomaknut, a listiće za skupljanje viška sjaja odavno nisam koristila! Također, mogu reći da mi lice nije isušeno od pudera, a što se tiče samih rezultata vezano uz stanje kože, ne znam koliko to mogu  zahvaliti Vichy Dermablendu [3D Correction], a koliko ipak Roaccutaneu.

PREKRIVANJE

Većinu nedostataka Vichy Dermablend [3D Correction] bez problema prekriva, ali tu su mrljice od kojih one veće puder ipak ne uspijeva prekriti. Također, puder jako dobro prekriva i veće pore, ali s dubljim se rupicama (ožiljcima) ipak ne može nositi.
Za zaključak ovoga posta, rekla bih da je puder stvarno odličan sada kada moja koža više nije masna i mogu čak reći da je jedan od boljih koje sam koristila, ali nakon uvodne Vichyjeve riječi očekivala sam više, barem po pitanju funkcioniranja s masnom kožom tako da puder ne bih preporučila osobama s izrazito masnom kožom, ali da definitivno onima čiji se sjaj i mašćenje daju iskontrolirati jer mislim da će im ovaj puder savršeno odgovarati.
Koristite li vi Vichy Dermablend [3D Correction] puder i kakvi su vaši dojmovi?






You Might Also Like

3 komentari

  1. Ovaj puder zaista ima dobru pokrivnost, no meni je ostajao u flekama, pa bih izgledala prljavo i ocajno, mislim da puder koji ovoliko kosta ne bi trebao biti toliko los..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sada mi se stvarno nikada nije tako što dogodilo. Prije nanošenja pudera obavezno stavim na lice hidratantnu kremu pa puder dodatno lijepo sjedne, a jedino što sam primijetila slično tvome problemu je to da moram dosta brzo razmazati puder da sve bude lijepo razmazano, inače je to dosta teško.

      Izbriši
  2. Na slici se vidi bas izražajna razlika prije i nakon nanosenja pudera, tako da mislim da Vaš stav o tome da puder Vichy nema dovoljnu pokrivnu moć ,nije argumentiran.Izdaleka se vide oziljci, rupice, akne a na drugoj fotografiji, lice kao kod porculanske lutke. Puder je jedan od najkvalitetnijih koji se mogu kupiti na našem tržištu i sve što piše,zaista tako jeste! Sve preporuke za Vichy!👍

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts