ROACCUTANE UPDATE- month #3

14:40:00

Dvadeset deveti dvanaesti, točno je označavao tri mjeseca moje terapije Roaccutaneom. Kroz cijeli treći mjesec, dnevna doza Roaccutanea, iznosila je 20 mg. Gotovo u svim prethodnim postovima, optimistično sam najavljivala poboljšanje svojega stanja i onda se dogodio početak trećeg mjeseca i pogoršanje kao nikada do sada. Kakvo je u međuvremenu stanje moje kože, pročitajte u nastavku posta!


STANJE NA POČETKU MJESECA

Kada sam pred početak trećeg mjeseca terapije mislila kako je pogoršanjima konačno kraj, uslijedio je vrhunac pogoršanja. Na obrazima su mi se na dnevnoj bazi pojavljivale akne; veće, upaljenije, ali i bolnije nego ikada, a koje (naravno) nije bilo moguće, niti  barem pristojno sakriti. Moram priznati da me to prilično obeshrabrilo jer sam tada bila gotovo na polovici trajanja terapije, a stanje je bilo lošije nego ikada i to „ikada“ mislim na razdoblje od svoje jedanaeste godine pa do sada. 


TRENUTNO STANJE

Ipak, kako je treći mjesec terapije odmicao, tako se i stanje polako smirivalo. Akne su se javljale stalno te se i dalje javljaju, ali ipak se onaj dnevni razmak povećao na pojavljivanje novih akni svakih nekoliko dana. Imam osjećaj kako se i problematična zona polagano smanjuje, ali kada usporedim slike od prije mjesec dana i sada, nisam baš sto posto uvjerena u to. Trenutno na licu imam dosta fleka tako da zbog njih situacija izgleda možda i lošije nego što to doista i je i dalje se znam susresti s komentarima: „Pa ne vidi se baš neki napredak, ha?“, naravno uz brojne „dermatološke“ savjete kako da si lice dovedem u red bez da se trujem... Čelo, vrat, leđa i dekolte su, kao što sam pisala u prethodnom Roaccutane postu, bez ijednog prištića!


STANJE OSTATKA TIJELA

Koža lica i dalje se drži na granici između suhe i normalne, s tim da se u zadnje vrijeme češće ljuska nego inače, ali po tom pitanju nisam htjela samostalno eksperimentirati i uvoditi nekakve pilinge bez da mi to odobri dermatolog. Također, suhoća kože ostatka tijela je postala još malo izraženija, ali to pripisujem i sve hladnijim vremenskim uvjetima koji bi i inače dovodili moju kožu u pomalo dehidrirano stanje. Tijekom trećeg mjeseca terapije, po prvi puta mi se dogodilo da mi je koža ruku ispucala u toj mjeri da je lagano prokrvarila zbog suhoće, ali za to mogu okriviti najvećim dijelom sebe jer sam dan provela bez kreme za ruke što, niti bez Roaccutanea, tijekom zime ne bih smjela. Usne su mi „klasično“ suhe te peku ukoliko nemam nekakav balzam na njima, ali s njima nemam nekih većih problema, s obzirom da sam u ova tri mjeseca stvarno stekla naviku redovitog mazanja usana.

Na kraju ovoga posta, napravit ću iznimku u odnosu na prethodne postove vezane uz Roaccutane. Izostavit ću veliki optimizam i pričekati s njime do većih poboljšanja, kada i ako ih bude bilo. Za sada, hvala na čitanju :)



You Might Also Like

8 komentari

  1. Svaka cast na seriji postova! O roaccutaneu imam samo nesto malo znanja, ali nadam se da ce terapija dati rezultate kakvima se nadas a ti si u svakom slucaju prelijepa cura i jedva cekam da vidim krajnji ishod!
    Koliko dugo moras uzimati roaccutane?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komplimentima, drago mi je da ti se sviđaju postovi! Terapija bi ukupno trebala trajati 20-24 tjedna, a trenutno sam između četrnaestog i petnaestog tjedna i vjerojatno ću znati detalje nakon slijedećeg pregleda kod dermatologa. :)

      Izbriši
  2. Nadam se da ce ti se zeljeni rezultati pojaviti na kraju terapije!
    Smao hrabro dalje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vjerujem da će ti to uroditi plodom, šteta takvo lijepo lice ne zaslužuje to. Nadam se brzom oporavku <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se i ja najboljem, ali ovaj puta uz malo manji entuzijazam.:) Tebi hvala na podršci u svakom slučaju! :*

      Izbriši
  4. Blog ti je predivan i užitak ga je čitati i nadam se kako će ova terapija ostvariti tvoja očekivanja što prije! :) :*

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts