ROACCUTANE UPDATE- month #4

23:17:00



Nisam se niti okrenula kako spada, a već su prošla četiri mjeseca moje terapije Roaccutaneom. Zadnji sam update post završila u pomalo obeshrabrenom tonu vezano napredak svoje kože, a kakvo raspoloženje trenutno vlada, možete otkriti u nastavku posta.


Početkom četvrtoga mjeseca terapije Roaccutaneom, stanje je bilo u najmanju ruku obeshrabrujuće, s obzirom da sam bila na polovici terapije, a stanje je bilo (ako se mene pita) prilično statično i bez većih poboljšanja po pitanju upaljenih akni. Sredinom mjeseca, uslijedilo je drugo po redu čišćenje lica i dermatološka kontrola na kojoj sam dobila informaciju kako je stanje upravo onakvo kakvo bi i trebalo biti i smanjuje mi se terapija s dvije na jednu tabletu dnevno od 30. siječnja pa na dalje.

Čišćenjem lica, sanirane su uporne akne koje su „krasile“ lice neko dulje vrijeme. Nakon što se lice oporavilo od samoga čišćenja, polako, ali sigurno počinje nastupati poboljšanje! U razdoblju nakon čišćenja, uslijedilo je nekoliko upaljenih prištića (ukoliko ćemo u detalje onda ukupno 3 ), a koji su bili prilično blažeg oblika od svojih prethodnika, tako da u sjećanje na njih imam „tek“ fleke .

Tijekom četvrtoga mjeseca terapije Roaccutaneom, u svoju sam svakodnevnu njegu kože uvela i neke nove proizvode (prema uputi dermatologa), a o kojim se proizvodima radi možete pročitati klikom ovdje.

TRENUTNO STANJE

Kako je mjesec odmicao, tako je i stanje postajalo sve bolje i bolje. U trenutku dok vam ovo tipkam, na licu nemam niti jednoga novonastalog prištića, čak niti po obrazima! Definitivno ne mogu reći kako mi je lice čisto, s obzirom da pod prstima i dalje mogu osjetiti manje prištiće (koji na ogledalu nisu vidljivi), ali bez razmišljanja mogu reći kako sam već sada i više nego zadovoljna poboljšanjem stanja svoje kože, a koje je sada i primjetno. Flekice od starih akni su i dalje tu, a na dermatološkom sam pregledu saznala kako će najvjerojatnije tu i ostati sve do tretmana nekakvim oblikom krioterapije (terapija hladnoćom), o kojemu trenutno ne znam ništa preciznije, osim da će se provoditi po završetku same terapije.


Ostatak tijela se drži jednako kao i prethodnih mjeseci. Na njegu usana i ruku, posebno u proteklih nekoliko hladnijih dana, morala sam utrošiti malo više dodatnoga truda, ali stanje je definitivno ostalo pod kontrolom. Također, krvna slika s početka mjeseca, potvrdila je kako je i iznutra sve pod kontrolom, što i je zapravo najbitnije.


Kako sam svoje prve postove završavala optimizmom, tako će (ponovno) biti i s ovim postom, a posebno sada, nakon dugo očekivanog poboljšanja. Držite fige da se sve nastavi u ovome tonu i čitajte moje postove i dalje. :)


You Might Also Like

4 komentari

  1. Drago mi je da si zadovoljna napretkom i nadam se da ces i dalje biti zadovoljna kako vrijeme bude odmicalo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti si predivna cura! Prvi put sam na tvom blogu i isla sam traziti pocetno stanje i tamo si mi predivna, uopce nije tako strasno kako sam ocekivala s obzirom na to da si na terapiji. Ali razumijem teznju za savrsenom kozom, tako da ti zelim najbolje rezultate na kraju :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao prvo, hvala ti na komplimentima i podršci!:* Da, definitivno je moje stanje bilo puuno blaže u usporedbi sa brojnim stanjima lica koja idu uz terapiju Roaccutaneom, ali jednostavno mi lice nije ni na što drugo reagiralo, a ožiljci su se počeli stvarati, tako da je ovo bila krajnja opcija, a kako se trenutno čini, jedina koja je uspjela napraviti nešto konkretnije. :)

      Izbriši

Popular Posts